Akademik

Eğitim Fakültesi

HAKKINDA

Tarihçesi ve gelişimi

Üniversitemiz, 1997 yılında Dünyanın dört bir tarafından gelecek öğrencilere eğitim vermek üzere kurulmuştur. Başlangıçta eğitim dili bütünüyle İngilizceydi. Eğitim Fakültesi alanında ilk olarak İngilizce Öğretmenliği açılmıştır. Bu bölüm, önceleri İletişim Fakültesi bünyesinde yer alıyordu. 2006 yılında Eğitim Fakültesinin kurulmasına karar verilince buradaki İngilizce Öğretmenliği fakülte bünyesine taşınmış, yanında Okul Öncesi ile Türkçe Öğretmenlikleri de açılmıştır. Böylece Fakülte faaliyete geçmiştir. Bu bölümleri Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Resim-İş Öğretmenliği ve Zihin Engelliler Öğretmenliği takip etmiştir. Kıbrıs’ta özel eğitim alanında bölüm açan ilk üniversite olma özelliğini gurula savunuruz.

Misyonu ve vizyonu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, uluslararası niteliklere sahip öğretim üyeleriyle vereceği kaliteli, çağdaş eğitimle geleceğin sayılı üniversiteler arasına girmeyi hedeflemektedir. Bunu

teknolojik donanıma sahip sınıflarıyla, geniş uygulama alanlarıyla, öğrenci ile birebir ilgilenecek nitelikli öğretim üyesi kadrosuyla gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu anlayışla fakültemiz, analitik düşünme ve problem çözme becerisi gelişmiş, yaratıcı, kendini sürekli geliştiren, sorgulayan, bilgiye kendi ulaşabilen öğrenciler yetiştirir. Öğretim üyelerimiz de, uluslararası düzeyde yürüttükleri bilimsel, disiplinlerarası çalışmalarla ve projelerle alanlarına önemli katkılarda bulunurlar. Öğretim üyelerimiz, verdikleri eğitimle okullara alanına hakim, öğretim teknolojilerini etkin kullanabilen, araştırmacı, öğrenci merkezli eğitim modelini benimseyen öğretmenler yetiştirirler.

Eğitim İmkanları

Fakültemiz, Lefkoşa’ya yakın, hem şehirle iç içe hem de şehir gürültüsünden uzak, sakin bir ortamde yer almaktadır. 2005 yılında inşa edilen modern bir binada hizmet vermektedir. Dersliklerimiz en fazla 50 kişiliktir. Bütün sınıflarımızda akıllı tahta kullanılmaktadır. Zengin bir teknolojik alt yapıya sahiptir. Derslerde çeşitli eğitim teknolojilerinden yararlanılmakta, öğrencilerin bunlarla iç içe eğitimlerini tamamlamalarına olanak verilmektedir. Her türlü uluslararası bağlantıyı barındıran zengin bir kütüphanesi bulunmaktadır. Sadece üniversitemizin kadrolu öğretim üyelerinden değil Türkiyenin önce gelen üniversitelerinin alanlarında saygın öğretim üyelerinden de öğrencilerimizin yararlanma farsatları vardır.

Üniversitemizin, sadece eğitim olanakları değil sosyal kültürel alanlarda da geniş imakanları vardır. Öncelikle, hiçbir arkadaşlık kurmasa bile, 105 farklı ülkeden gelen öğrencilerle aynı mekanı, yemekhaneyi, kafeleri kullanmaktadır. Sadece Kıbrıs’ın değil Türkiye’nin bile en gelişmiş spor tesisleri vardır. Olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır. Çeşitli öğrenci kulüplerimizle öğrencinin sadece ders içi değil ders dışında da kendini geliştirmesine fırsat tanınmaktadır.