Akademik

vwLandingAccordion

UKÜ İLE MARMARA ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİNDE “TROMBOZ SEMPOZYUMU

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi ile Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi işbirliğinde Nevşehir’in Avanos ilçesinde “Tromboz Sempozyumu” düzenlendi. “Trombozda Son Gelişmeler” başlığıyla Özkonak Bilim Evi’nde gerçekleştirilen sempozyuma çok sayıda bilim insanı katılarak bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Sempozyumun düzenleme kurulunda yer alan UKÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şermin Tetik, Türk Hematoloji Derneği ve Tromboz, Hemostaz ve Anjioloji Derneği’nin kurucusu Prof. Dr. Orhan N. Ulutin’in adına gerçekleşen sempozyumun iki gün sürdüğünü kaydetti. Tetik, sempozyum çerçevesinde Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muzaffer Demir’in “Trombozda Son Gelişmeler ” konusunda önemli bilgiler aktardığını, bunun yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği – Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nejat Akar’ın konuşmasının bilim evinde Özkonak halkına açık olarak düzenlendiğini ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlendiğini aktardı.

Doç. Dr. Şermin Tetik ayrıca katılımcılar arasında bulunan İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Turgut Ulutin babası Prof. Dr. Orhan N. Ulutin’in bilim dünyasına yaptığı katkıları ve özel anılarını katılımcılarla paylaştığını söyledi. Sempozyumun sonunda sosyal etkinlikleri destekleyen Avanos Belediyesi’ne organizasyon komitesi tarafindan teşekkür plaketi verildi.