Akademik

Duyurular

Nijerya Eczacılık Konseyi UKÜ Eczacılık Fakültesini Ziyareti Akabinde Eczacılık Eğitim Programını Akredite Etti

25-28 Kasım 2017 tarihleri arasında Nijerya Eczacılık Konseyi (Pharmacy Council of Nigeria) UKÜ Eczacılık Fakültesini ziyaret etmiş, fakültemiz laboratuvar ve dersliklerini gezerek incelemede bulunmuş, eğitim ve araştırma programları hakkında bilgi almşıltır. Üniversite Rektörü Sayın Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Günay Sarıyar, ve öğretim üyeleri ile toplantılar da düzenleyen konsey, bu deneyimlerinin sonunda UKÜ ile bir anlaşma imzalayarak, Eczacılık programını akredite etmiştir.  Nijerya’da Eczacılık eğitim, staj ve pratiğini denetleyen kurum olan Nijerya Eczacılık Konseyi, UKÜ Eczacılık Fakültesinin eğitim programının ve fakülte donanımından duydukları memnuniyeti dile getirmiştirler. UKÜ Eczacılık Fakültesindeki Nijeryalı öğrenciler ile de görüşen konsey temsilcileri, bu akreditasyon sonunda Nijerya’dan gelip üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimiz ülkelerine döndüklerinde eczacılık mesleklerini başarılı bir şekilde yerine getirebileceklerini de belirtmiştir.