• UKU Online

2017 LYS Ek Yerleştirme ve Burslar

BAŞARIYI ÖDÜLLENDİREN VE ÖZENDİREN BURSLAR

%100’den %10’a kadar değişen oranlarda, başarıyı özendiren ve ödüllendiren çok çeşitli burslar sağlanır. ÖSYM Bursları, Tercih Sırası Bursu, Özel Paket İndirimi, Başarı Sırası Bursu, TSK Bursu, Öğretmen Bursu, Akademik Başarı Bursları, Kardeş İndirimleri, Aile İndirimi, DGS Bursu, bunlardan bazılarıdır. Bu burslar normal eğitim süresince koşulsuz ve kesintisiz olarak devam eder. UKÜ’de ücretler Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Kesintisiz Burs Uygulaması:  Akademik burslar, İngilizce hazırlık gerektiren programlarda bir yıl hazırlık programını kapsamak koşuluyla öğrencinin kayıtlı olduğu programın normal eğitim süresi kadardır. Normal eğitim süresi içerisinde akademik başarı notuna bağlı olarak öğrencinin bursu kesilmez.

Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS’de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim ücreti muafiyeti, üniversite yurtlarında ücretsiz konaklama, 10 ay süre ile 300 Euro harçlık, ders kitapları, yılda iki defa Türkiye – KKTC gidiş-dönüş uçak bileti olmak üzere;

İlgili başarı sırası türünden 1001-5000 arasında yer alan öğrencilere eğitim ücreti muafiyeti, UKÜ yurtlarında ücretsiz konaklama, ders kitapları, yılda iki defa Türkiye-KKTC gidiş-dönüş uçak biletleri olmak üzere;

ilgili başarı sırası türünden 5001-10,000 arasında yer alan öğrencilere %75 eğitim harcı muafiyeti olmak üzere Başarı Sırası Bursu verilir.

ÖZEL ÖĞRENCİ BURSU: Özel Öğrenci statüsünde kayıt yapacak öğrencilerimize %50 Eğitim Bursu ve bunun yanı sıra yurtta kalacak  öğrencilere Özel Paket İndirimi sağlanır.

KARDEŞ İNDİRİMİ: Kardeş öğrencilerin her birinin eğitim ücretine %25 indirim uygulanmaktadır.

AKADEMİK BAŞARI BURSLARI: UKÜ’de en az iki dönem eğitim almış, kayıtlı oldukları dönemin tam ders yükünü alıp başarılı olmuş ve son döneminde en az 3.50 GPA dönem ortalaması ve aynı zamanda 3.00 CGPA genel not ortalaması elde etmiş öğrenciler aşağıdaki oranlarda Akademik Başarı Bursu elde ederler. Söz konusu burs yukarıda belirtilen başarı kriterlerinin sağlanmasını takip eden dönem için uygulanır.

GPA                                       Burs Oranı

3.50 – 3.64                            %25

3.65 – 3.79                            %50

3.80 – 4.00                            %75

Not: Eğer öğrencinin bursu var ise üzerine akademik başarı bursu da eklenir.

Seçili  Programlar İçin Geçerli Burslar:

TERCİH BURSU: ÖSYM tarafından yapılan sınavlar doğrultusunda UKÜ’ye kayıt yaptıracak öğrencilere, belirlenen programlar için tercih sırasına göre, %50-%10 oranları arasında değişen tercih sırası bursu veril

ÖZEL PAKET İNDİRİMİ: Belirli programlarda uygulanan ve her akademik yıl başında belirlenen bir yıllık Özel Paket İndirimi fiyatı; bir yıllık eğitim ücreti+ 3 öğün yemek + 2 kişilik (WC paylaşımlı yurtta konaklamayı kapsamaktadır.

HAM PUAN BURSU:  İlgili puan türünden 210 - 224,999 puan arasında  %25, 225 puan ve üzeri ham puan alarak yerleşen öğrencilere %50 ham puan bursu verilir.

TSK BURSU: Belirlenen programlara kayıt yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde halen görevli veya emekli personel ile bu personelin çocuklarına ve eşlerine %50 oranında TSK Bursu verilir.

EĞİTMEN BURSU: Belirli programlara kayıt yapan aktif ya da emekli durumundaki öğretmenler ile akademisyenlere veya onların çocuk ve eşlerine %25 oranında eğitmen bursu verilir.

DGS BURSU: UKÜ tarafından ÖSYM Kılavuzunda “burslu” olduğu belirtilen bir programı tercih edip yerleşen öğrencilere ÖSYM Bursu verilir. Burslu programların burs oranları her yıl ÖSYM Kılavuzunda yayımlanır. Üniversitemizin “burssuz” Okul Öncesi Öğretmenliği, Mimarlık, Hukuk, İnşaat Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerine yerleşen öğrencilerimize %25 oranında, diğer bölümlerimize yerleşen öğrencilerimize ise %50 oranında  burs verilmektedir.

Sporcu Bursu

UKÜ’nün spor takımlarına kabul edilen veya ferdi branşlarda UKÜ Spor Birliği adına yarışlara katılan veya katılabilecek olan veya herhangi bir spor dalında milli takım kadrosunda yer alan veya spor yaptığı dalda en üst ligde lisanslı olarak spor yapan hazırlık okulu, önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine tanınan burstur. Ancak Sporcu Bursu, öğrenciye bir önceki yılda göstermiş olduğu performans göz önüne alınarak bir akademik yıl için verilir. Sporcu Bursu kazanan öğrencinin takımdan ayrılması veya kadro dışı bırakılması halinde bu burs sona erer.

Bursların toplamı %50 geçemez.