Aday Öğrenciler

2017 DGS Ek Kontenjaları

2017-2018 DGS EK Kontenjanlar-Burslar-Ücretler

Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar:

AKADEMİK BAŞARI BURSU: UKÜ'de en az iki dönem eğitim almış ve başarılı olmuş öğrencilere başarı düzeyine göre %25, %50 ve %75 burs sağlanmaktadır.

KARDEŞ İNDİRİMİ: Kardeş öğrencilerin her birinin eğitim ücretine %25 indirim uygulanmaktadır.

DGS BURSU: UKÜ tarafından ÖSYM Kılavuzunda “burslu” olduğu belirtilen bir programı tercih edip yerleşen öğrencilere ÖSYM Bursu verilir. Burslu programların burs oranları her yıl ÖSYM Kılavuzunda yayımlanır. Üniversitemizin “burssuz” Okul Öncesi Öğretmenliği, Mimarlık, Hukuk, İnşaat Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerine yerleşen öğrencilerimize %25 oranında, diğer bölümlerimize yerleşen öğrencilerimize ise %50 oranında  burs verilmektedir.

Seçili  Programlar İçin Geçerli Burslar:

ÖZEL PAKET İNDİRİMİ: Belirli programlarda uygulanan ve her akademik yıl başında belirlenen bir yıllık Özel Paket İndirimi fiyatı; bir yıllık eğitim ücreti+ 3 öğün yemek + 2 kişilik (WC paylaşımlı yurtta konaklamayı kapsamaktadır.

TSK BURSU: Belirlenen programlara kayıt yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde halen görevli veya emekli personel ile bu personelin çocuklarına ve eşlerine %50 oranında TSK Bursu verilir.

EĞİTMEN BURSU: Belirli programlara kayıt yapan aktif ya da emekli durumundaki öğretmenler ile akademisyenlere veya onların çocuk ve eşlerine %25 oranında eğitmen bursu verilir.

Bursların toplamı %50 geçemez.

2017 DGS Ek Kontenjanları Detaylı Tablo

Aday Öğrenciler