Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi

Hakkında

Merkez, öğrencilerin bağımsız seçimler yapabilmelerine, yaptıkları her seçimin sorumluluğunu taşımayı öğrenmelerine, özgeci davranışlarını çoğaltmalarına, değişmeye ve gelişmeye açık olmalarına, kendilerini ve başkalarını güçlü ve zayıf yanlarıyla olduğu gibi kabul edebilmelerine, üretken bir birey olarak gelişmelerine, başkalarıyla, doğayla barışmış bütünleşmiş yetişkin birer birey olmalarına yardımcı olmaktır. Psikolojik Danışmanlık bireyin kendi davranışlarını, düşüncelerini anlamalarına ve ilişkilerini, ruh hallerini buna bağlı olarak değiştirmek ve geliştirmelerine, ayrıca bireyin yaşam ve öğrenme ile ilgili yaşanan zorluklarda karar verme sürecinde ihtiyaç duyulan yardımı sağlar.

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, kişisel olarak bireylere rahatsızlık veren problemleri, kendi davranışlarını, düşüncelerini ve ruh hallerini anlamalarına ve farkındalık kazandırarak etkin bir şekilde baş etmelerine yardımcı olmaktadır.
Psikolojik Danışmanlık, bireyin yaşadığı zorluklarda karar verme sürecinde ihtiyaç duyulan yardımı sağlamaktadır.

UKÜ PDAREM Randevu

Ne gibi problemlerde desteğe ihtiyaç duyulabilir

• Kaygı Bozuklukları
  • Depresyon
  • Kayıp/Yas süreci
  • Akademik Problemler
  • İstismar
  • İlişki Problemleri
  • Fobik Bozukluklar

Psikolojik Danışmanlık hizmetlerine ek olarak UKÜ-PDAREM; atölye çalışmaları, seminerler, hizmetiçi eğitimler ve etkinliklerle UKÜ kampüsündeki bireylerin gelişimlerine katkıda bulunmaktadır.

UKÜ PDAREM Çalışma Alanları

Nasıl Çalışıyoruz?

PDAREM’e başvurarak, sorunlarının çözümü için yardım isteyen öğrencilere, gizlilik esasına dayanarak bireysel terapi veya danışmanlık çerçevesinde yardımcı olunur. İlk görüşmeden sonra plan dahilinde düzenli olarak randevu sistemi ile görüşmelere devam edilir. PDAREM uzmanları, öğrencileri yargılamadan dinleyerek, sorunlarının çözümünde destek olmakta ve öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda sunulan hizmetlerini geliştirirler.

Etik İlkeler

UKÜ-PDAREM’e başvuran bireyler, Psikoloji Etik İlkeleri hakkında bilgilendirilirler. Bu etik ilkeler tüm psikologlar için evrensel ve temel niteliktedir.

• Yetkinlik,
  • Yararlı olmak ve zarar vermemek,
  • Sorumluluk,
  • İnsan haklarına saygı ve ayrımcılık yapmamaktır.

Randevu Almak için

Merkeze uğrayarak, telefonla arayarak, e-posta göndererek veya SIS üzerinden form doldurarak kendiniz için randevu alabilirsiniz.
Randevu planlaması, ertelenmesi veya iptali durumlarında merkeze bilgi vermek amaçlı iletişim bilgileri kullanılabilir. UKÜ-PDAREM hizmetlerinden yararlanmak isteyen diğer bireylere saygı göstermek açısından Merkez’i bilgilendirmek önem arz eder.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi
Kütüphane, LR210/LR212