• CIU Online
Professional Cookery

Curriculum

Course Code Course Name Credit Theoric Lab / Tutorial
First Semester
GAMS101 Introduction to Gastronomy and Culinary 3 3 -
ASCI103 Aşçılıkta Yiyecek Üretimi-I 3 3 -
GAMS105 Culinary Techniques 3 2 2
ASCI151 Aşçılıkta Haftalık İş Deneyimi-I Non-Credit 0 -
TREG100 TURKISH LANGUAGE Non-Credit 2 -
BILT110 Basic Computer 3 2 2
BESD150 Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyon 3 3 -
INGL123 ELEMENTARY ENGLISH-I 3 3 -
Second Semester
GAMS102 Food Anthropology 3 3 -
ASCI104 Aşçılıkta Yiyecek Üretimi-II 3 3 -
GAMS106 Principles of Nutrition in Gastronomy 3 3 -
GAMS108 Food Terminology 3 3 -
TARH100 MODERN TURKISH HISTORY Non-Credit 2 -
INGL124 ELEMENTARY ENGLISH-II 3 3 -
Third Semester
ASCI100 Yaz Stajı Non-Credit 0 -
ASCI201 Aşçılıkta Yiyecek ve İçecek Hizmetleri 3 3 -
ASCI203 Aşçılıkta Yiyecek Üretimi-III 3 3 -
GAMS205 Accounting in Food and Beverage Operations 3 3 -
ASCI251 Aşçılıkta Haftalık İş Deneyimi-III Non-Credit 0 -
ASCIXX1 Alan Seçmeli 3 3 -
INGL209 Professional Culinary Arts English I 3 2 2
Fourth Semester
ASCI204 Aşçılıkta Yiyecek Üretimi-IV 3 3 -
GAMS206 Food and Beverage Cost Control and Purchasing 3 3 -
GAMS208 Principles of Marketing in Food and Beverage 3 3 -
ASCI252 Aşçılıkta Haftalık İş Deneyimi-IV Non-Credit 0 -
ASCIXX2 Alan Seçmeli 3 3 -
UNISXX1 UNIVERSITY ELECTIVE 3 3 -
INGL210 Professional Culinary Arts English II 3 2 2
Last updated: 26-01-2018